Με την επίσκεψη στον ιστότοπό μας αποδέχεστε τη χρήση Cookies από την ιστοσελίδα μας, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε. Περισσότερα...

Ιστορική Αναδρομή

1970 Ο Γεώργιος Διαμαντόπουλος ιδρύει την βιοτεχνία αντλιών "ΚΡΟΝΟΣ" με ειδίκευση στην κατασκευή αντλιών βαθέων φρεάτων (πομόνες).

 

1970-1985 Η συνεχής έρευνα και βελτίωση των μοδέλων έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη αντικατάστασή τους με νέα που καλύπτουν τις ανάγκες της αγοράς. Η εταιρεία αρχίζει και ξεχωρίζει για την άρτια κατασκευή, τοποθέτηση και συντήρηση αντλιών βαθέων φρεάτων. Επίσης γίνονται και οι πρώτες εισαγωγές υποβρύχιων αντλιών ΤΑΙΤ (U.S.A.) Και γωνιακών μεταδόσεων RANDOLF (U.S.A.).

 

1986 Η εταιρεία μεταφέρεται σε ιδιόκτητο χώρο με στεγασμένη επιφάνεια 1000 τ.μ. στην βιομηχανική περιοχή έξω από την Παιανία Αττικής η οποία βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από την πόλη της Αθήνας και από τον Διεθνή αερολιμένα "Ελ. Βενιζέλος".

 

1990 Αναπτύσεται επιτυχώς η κατάλληλη τεχνολογία για την κατασκευή υποβρύχιων αντλιών υψηλής ποιότητας και απόδοσης προδιαγραφών ΝΕΜΑ.

 

1991 Η εταιρεία μετονομάζεται σε Αντλίες "ΚΡΟΝΟΣ" Αλέξης Γ. Διαμαντόπουλος με τον Αλέξη Διαμαντόπουλο στην διοίκηση.

 

1994 Ξεκινά η συνεργασία με την εταιρεία κατασκευής υποβρύχιων ηλεκτροκινητήρων FRANKLIN ELECTRIC (U.S.A. - GERMANY).

 

2000 Η καινούρια χιλιετία βρίσκει την εταιρεία να γιορτάζει τα 30 χρόνια λειτουργίας και παράλληλα να έχει μπεί δυναμικά στην εισαγωγή αντλιών και παρελκομένων από πολλές χώρες του κόσμου όπως Ιταλία (SPERONI), Ινδία (SHAKTI).

 

2004 Η εταιρεία μετονομάζεται σε ΚΡΟΝΟΣ-Αφοί Διαμαντόπουλοι Ο.Ε. με την διοίκηση να βρίσκεται στα χέρια των Αλέξη και Δημήτρη Διαμαντόπουλου.

 

2010 Η εταιρεία γιορτάζει τα 40 χρόνια λειτουργίας. Φέρνει για πρώτη φορά στην Ελληνική αγορά την πλαστική σωλήνα από uPVC για υποβρύχιες αντλίες γεωτρήσεων. Σήμερα η σωλήνα ASHIRVAD είναι η ενδεδειγμένη λύση για αντικατάσταση των σιδερένιων σωλήνων με πλαστικές.

 

2019 49 χρόνια ανοδικής πορείας ! Η εταιρεία συγκαταλέγεται ανάμεσα στις γνωστότερες εταιρείες κατασκευής και εμπορίας αντλητικών συγκροτημάτων στην Ελλάδα με δίκτυο αντιπροσώπων πού καλύπτουν όλη την χώρα.